Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Tυρί από ανθρώπινο γάλαΟ Daniel Angerer δηλώνει στη New York Post «πως οι πελάτες του άρχισαν να ζητούν το ανθρώπινο τυρί όταν αυτός έγραψε στο blog του για τις προσπάθειες που καταβάλλει για να το παρασκευάσει».


«Το τηλέφωνο χτυπούσε συνέχεια» εξηγεί ο σεφ. «Έτσι ετοίμασα κάποια καναπεδάκια με τυρί από μητρικό γάλα, σύκα και ουγγαρέζικη πιπεριά».


«Η γεύση του είναι όπως του τυριού από αγελαδινό γάλα, αλλά λίγο πιο γλυκό» προσθέτει ο κ. Angerer, επισημαίνοντας ότι η γεύση του εξαρτάται από το τι έχει φάει η μητέρα.


Οι εντυπώσεις όσων δοκίμασαν το τυρί ήταν θετικές, αν και πολλοί ήταν και οι πελάτες που δεν τρελαίνονταν με την ιδέα να το δοκιμάσουν.


Στο μεταξύ, το ζευγάρι έχει κατακλυστεί από κάποια… ανατριχιαστικά αιτήματα από τότε που έγινε γνωστό ότι προσφέρει τυρί από ανθρώπινο γάλα.


«Κάποιοι μου έστειλαν e-mail λέγοντας, για παράδειγμα, ‘η μητέρα μου δεν με είχε θηλάσει όταν ήταν παιδί, μπορώ να δοκιμάσω το γάλα σου;’» δηλώνει η Lori Mason, σύζυγος του σεφ και μητέρα της μικρής Arabella, που έχει ηλικία 2,5 μηνών.


Η Lori αρνήθηκε ευγενικά σε αυτού του είδους τα αιτήματα.


Οι αρχές υγείας της Νέας Υόρκης δήλωσαν ότι αν και δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες που να απαγορεύουν αυτή την πρακτική, καλό θα ήταν ο Daniel Angerer να σταματήσει να μοιράζεται το γάλα της γυναίκας του με τον κόσμο.


«Το εστιατόριο γνωρίζει ότι το τυρί που έχει φτιαχτεί από γυναικείο γάλα δεν είναι για ευρεία κατανάλωση, είτε πωλείται είτε προσφέρεται» δήλωσε εκπρόσωπος της υγειονομικής αρχής της Νέας Υόρκης.