Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Ε-Νέες Λέξεις

  

Η εποχή του Ιντερνέτ γεννάει και νέες λέξεις, παρακάτω ακολουθούν μερικές από της νέες αυτές λέξεις, μαζί με την επεξήγηση τους και μερικά απλά καθημερινά παραδείγματα!


1. e-πούτσος
Σύμφωνα με τη λογική εκφράσεων όπως e-business, e-mail, e-shop και άλλων, οι οποίες υποδηλώνουν την προσφάτως αποκτηθείσα ηλεκτρονική φύση μίας σειράς πραγμάτων / καταστάσεων που στο παρελθόν υπήρχαν ως φυσικά φαινόμενα (επιχειρείν, ταχυδρομείν, ψωνίζειν), υπάρχει πλέον και ο e-πούτσος, ο οποίος χαρακτηρίζει την ηλεκτρονική δια του διαδικτύου σεξουαλική συνεύρεση μέσω εφαρμογών τύπου chat.

O e-πούτσος σε σχέση με τον παραδοσιακό έχει τις εξής διαφορές:

(α) Είναι πάντα άνω των 20 εκατοστών.
(β) Είναι πάντα σηκωμένος.
(γ) Έχει καταφέρει να μειώσει το χρόνο αναμονής (pit stop) μεταξύ τεμ. σε 15 δευτερόλεπτα.
(δ) Πάει πάντα σε τριάδες ή τετράδες, ποτέ μόνος.
(ε) Ανήκει πάντα σε ψηλό, μελαχρινό, με πράσινα μάτια και θεληματικό πηγούνι τύπο (εναλλακτικά σε ψηλό, ξανθό, με γαλανά μάτια και θεληματικό πηγούνι) με φέτες κοιλιακούς και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι ο e-πούτσος είναι μία μετεξέλιξη του παραδοσιακού, μία βελτιωμένη έκδοση (GLX ας την πούμε) του πατροπαράδοτου πέους.

Προσοχή: Κυκλοφορούν στο ίντερνετ απομιμήσεις του γνήσιου e-πούτσου με την ονομασία iΠούτσος (κατά το ipod, iTunes, iMac κλπ), οι οποίες καπηλευόμενες την τεχνολογική και μαρκετίστικη υπεροχή της Apple, προσπαθούν να πλασσαριστούν στην αγορά.

Παραδείγματα 
1 - Τι έκανες χθες το βράδυ Πελοπίδα; Έπεσε κάνας πήδουλας με το Φροσάκι;
- Μπα, ήμουν χώμα και κάθησα μέσα. Έριξα τρεις e-πούτσους σ' ένα μωρό στο #sadomazo και την έπεσα νωρίς για τούφεν σλάφεν.
- Ζαγοράκης!

2 - Πώς ήταν τελικά ο τυπάς που γνώρισες στο chat; Φασωθήκατε;
- Να σου πω... Καλός, δε λέω, και ελπιδοφόρος νέος. Tουλάστιχον στο chat... Γιατί irl δεν έλεγε και πολύ. Δηλαδή για να στο πω με δυο λόγια: Ο e-πούτσος ήταν σαφώς καλύτερος από τον πούτσο.
- Α, κατάλαβα. Φλωρούμπας...


2. e-gay

Κατά το «e-bay», ο γκέι που «δημοπρατείται» από το Διαδίκτυο.
 
Παραδείγματα 
Μας πέτυχε ένας e-gay στο ιντερνέτι και την έπεφτε σ' όλους μας, ποιος θα πρωτοτσιμπήσει...

3. e-tard

Από το retard, ο παντελώς άσχετος με τα computer και το Internet, ανίκανος να μάθει έστω και δέκα βασικά πράγματα για να τα χρησιμοποιεί αποτελεσματικά όταν surfάρει.
 
Παραδείγματα  
user1: κόλλησε το laptop μου και δεν κλείνει. Πατάω το power και μου βγάζει συνέχεια κάτι για hibernation.
user2: κράτα το power πατημένο για να κλείσει ρε e-tard!

4.e-καμάκι

Το ηλεκτρονικό καμάκι, το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο στις μέρες μας που ο κόσμος διαθέτει εύκολα πρόσβαση στο internet. Κατά μία έννοια, είναι και πιο εύκολο γιατί έχεις χρόνο να σκεφτείς τι θα πεις. Τη «γλώσσα του σώματος» την υποκαθιστούν διάφορα emoticons (φατσούλες κλπ). Μπορεί να γίνει σε κάποιο chat (π.χ. IRC), σε sites όπως Zoo, Facebook κλπ.
 
Παραδείγματα  
- Πάλι στον υπολογιστή είσαι; Τι κάνεις πια;
- Ψήνω κάτι γκομενάκια που γνώρισα εδώ στο Facebook!
- Κόψε ρε συ το e-καμάκι και βγες έξω να γνωρίσεις κανα πιπίνι από κοντά!

5. e-λληνάρας, e-λληναράς

Λέξη που χρησιμοποιείται στον γραπτό λόγο, ώστε να διακρίνεται το αρχικό φωνήεν e- (= electronic), αντί του Ε- της γνωστής λέξης Ελληνάρας.

Πρόκειται για τον εθνικά υπερήφανο Έλληνα χρήστη του ίντερνετ που ξημεροβραδιάζεται λογομαχώντας/βρίζοντας ηλεκτρονικούς «πατριώτες» άλλων εθνικοτήτων, επιχειρηματολογώντας με αδιάσειστα παραϊστορικά στοιχεία σχετικά με την ανδροπρέπεια του Λεωνίδα, το βάρος του μορίου των ηρωικών τσολιάδων, το παχύ μουστάκι του Γρίβα Διγενή, τον μελωδικό βόμβο «τεριρέμ» που βγάζουνε τα Χαννεμπού του Λιακόπουλου κτλ...

 Παραδείγματα 
(Από το περιοδικό «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας)
Πριν από τις ιντερνετομαχίες για το «Μακεδονικό» , είχαμε εκείνες με τους Τούρκους. Τα δελτία φρικιούσαν. «Οι Τούρκοι λένε ότι ο Μεγαλέξανδρος ήταν gay!» και κάποιοι e-λληναράδες απαντούσαν: «Γιατί; Ο Κεμάλ δεν ήταν;»

6.e-Παναής
Είδος μπαγαπόντη τρολεατζή, που συχνάζει στις φοράδες και τα κουβεντοδωμάτια και συστήνεται ως Αναΐς, ενώ στο τέλος αποδεικνύεται Παναής. Το χειρότερο είναι να σου κλείσει και ραντεβού από κοντά.

Παραδείγματα  .
Μια παρεξήγηση της Ironick έγινε αφορμή ο Τάκης Βρωμοστομίδης να θεωρηθεί Βρωμοκουβέντα/ Βρωμόστομη στο θηλυκό, αλλά ύστερα από έναν συμβιβασμό στο ουδέτερο «Ντέρτι»/ «Βρωμόλογο» βγήκε τελικά απ' την ντουλάπα ως e-Παναής.

7.e-πειρατής

Αυτός που επιδίδεται συστηματικά στην διαδικτυακή πειρατεία, εν προκειμένω με την ευρεία έννοια, τουτέστιν παράνομο κατέβασμα ψηφιακού υλικού - όχι μόνο μουσικής/ταινιών, αλλά πάσης φύσεως, προφανώς εντελώς τσάμπα, με σκοπό την επίσης δωρεάν διανομή του.

Παραδείγματα 
- Ω ρε μάνα μου, πάλι μάγκες μας έκανε ο Βαγγέλας με τα παράνομα λινκάκια που μας έριξε... δεν ξέρεις τι να πρωτοκατεβάσεις λέμε!
- Εμ, αφού το άτομο είναι και ο πρώτος e-πειρατής! Να σκεφθείς ότι ακόμη και τον πρήμιουμ λογαριασμό του στο rapidshare συνεταιρικό με δυο κολλητάρια τον έχει!

8.e-πούτανος

Νέο είδος πούτανου, που ψαρεύει πελατεία σχεδόν αποκλειστικά μέσω διαδιχτυών.
Μια κύρια μορφή του είναι τα City-Tours ή «τουρίστριες».
Θέλει προσοχή, γιατί όπως και με τους e-πούτσους απ' την άλλη πλευρά, πέφτει πολύ φωτοψώνισμα και τα διαδικτυακώς φαινόμενα απατούν. Μπορεί να πας για e-πούτσισμα και να κάνεις όντως e-πούτσισμα, αλλά με την άλλη, την αρνητική έννοια. Όπως το λέει κι ο λαός μας «να πας για ανωμαλί, και να βγεις αγγουρεμένος». Γενικά είναι ή του ύψους ή του βάθους. Τις προτιμούν και e-λληναράδες...

Παραδείγματα 
-Ρε συ αυτός ο e-πούτανος εδώ είναι φτυστή η Sylvia Saint!
-Δεν είναι φτυστή η Sylvia Saint, είναι η Sylvia Saint, που μας την παρουσιάζει το πρακτορείο ως Τζέσικα! Πάνε να μας πιάσουνε Κώτσους! Μακριά!

9. e-πούτσισμα

Ψώλινγκ μέσω υπολογιστή. Συναντάται κυρίως σε ώρες γραφείου, αλλά και γιατί όχι, μετά τη δουλειά!

Παραδείγματα 
Alex says:
Hello Joep (proferetai 'Gioup') there has been an accident here in Greece and I can not come to Holland
Alex says:
Alternatively I will stay in Greece
Alex says:
like, forever
Alex says:
eternally
Fred Grappa says:
what kind of accident;
Alex says:
the airport broke down unfortunately
Fred Grappa says:
broke down;
Alex says:
yes, I went there this morning and there was no airport
Alex says:
so I couldn't get in the airplane
Fred Grappa says:
have they thrown rubble on it;
Alex says:
they built a mall because IRR(Mall) > IRR(Airport)
Fred Grappa says:
ok alexis no prob I see that you are very good at finance so dont come
΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄
Fred Grappa says:
dont wanna see your smelly ass no more
Alex says:
go screw your cow wife
Fred Grappa says:
alexis, u low-life SOB
Alex says:
eat gouda cheese dutch sorry ass
Fred Grappa says:
eat vromiko at mavili (with dogs pissing at u)
Alex says:
got to go now. Girls here are horny because it is not raining here