Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η Ελλαδα υιοθετεί το "επιχειρηματικό μοντέλο" της Worldventures

Η Ελλαδα υιοθετεί το "επιχειρηματικό μοντέλο" της Worldventures
ΕΛΛΑΔΑ - Το πολύπαθο Ελληνικό έθνος έκανε την Δευτέρα ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας του και την αποπληρωμή των χρεών του, καθώς έγινε επίσημος αντιπρόσωπος της WorldVentures. "Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ωραία αισθάνεται κάποιος που έχει κερδίσει επιτέλους τον έλεγχο του πεπρωμένου του" είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. "Είναι απίστευτη ευκαιρία να μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου εταιρεία στον ελεύθερό σου χρόνο και μόνο με μία μικρή προκαταβολική επένδυση".

Η ανάμειξη της Ελλαδας με την WorldVentures ξεκίνησε όταν η παλιά φίλη του προέδρου της ΝΔ Αντωνη Σαμαρα, Μιράντα Παπαδοπούλου - μία νοικοκυρά 44 ετών από τη Λεμεσό της Κύπρου, του είπε για το πρόγραμμα σε μία πρόσφατή της επίσκεψη στη Αθηνα. "Η Μιράντα ζήτησε από εμένα και μερικούς κορυφαίους βουλευτές να γράψουμε σ' ενα χαρτί τους στόχους και τα όνειρα της Ελλάδας" είπε ο Σαμαράς. "Πολλά από αυτά ήταν πράγματα για τα οποία είχαμε μιλήσει στο παρελθόν, όπως την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ), αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους, και ανοικοδόμηση της υπό κατάρρευση βιομηχανίας. Αφού το κάναμε, η Μιράντα μας έδειξε την Ιδέα. Εκεί έλεγε ότι δουλεύοντας μόνο 8-10 ώρες την εβδομάδα στον ελεύθερό μας χρόνο μπορούμε όχι απλά να κερδίζουμε χρήματα από τον Τουρισμό κάνοντας διακοπές, αλλά σε μερικά χρόνια θα μπορούμε να έχουμε ένα δίκτυο "τουριστών" οι οποίοι θα βγάζουν χρήματα για μας. Με την WorldVentures υπάρχουν 100 διαφορετικοί τρόποι να κερδίσεις χρήματα".

Αν και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ήταν ενθουσιασμένος με αυτή την πιθανά κερδοφόρο επιχείρηση, ανακοίνωσε ότι δεν θα την αναλάμβανε εάν οι τιμες στα ξενοδοχεία και οι υπερεσιες που θα προωθούσαν οι άνθρωποι του δεν ήταν προϊόντα που και εκείνοι οι ίδιοι θα χρησιμοποιούσαν. "Η Ελλάδα έχει μεγάλα αποθέματα λιγνίτη, πετρελαίου φυσικού αερίου, ουρανίου και χρυσού" είπε ο Σαμαρας. "Δεν πρέπει να προωθούμε κατώτερα προϊόντα για να βγάλουμε εύκολο χρήμα. Όλα όσα υποσχεθείτε η WorldVentures είναι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Επίσης προσέθεσε ο Σαμαρας "το γνωρίζατε ότι η WorldVentures στην θέση 76 των 100 μεγαλύτερων εταιρειών;"
Η Ελλάδα άρχισε να υιοθετεί το lifestyle της WorldVentures αμέσως μετά την εγραφη 9.903.268 μελών με την μορφή εκτατής εισφοράς 300$ και την ενσωμάτωση τις μηνιαίας καταβολής των 49$ στον λογαριασμό της Δεη Όλες οι προσφορές των ξενοδοχείων αποσύρθηκαν από τα σιτε και αντικαταστάθηκαν από υπηρεσίες της WorldVentures, όπως το διακοπές στα καμένα βούρλα με 50$ 4 άτομα, και βίλα στα καρπαθια όρη 200$ την βδομάδα. "Δεν έχει νόημα να έχεις τη δική σου επιχείρηση και ν' αγοράζεις προϊόντα από άλλες εταιρείες" δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. "Αν η Ελλαδα είχε μία εταιρεία αυτοκινήτων, θα πηγαίναμε ν'αγοράσουμε ένα Ford αν χρειαζόμασταν αυτοκίνητο; Δε νομίζω. Επίσης, με την 40%-70% έκπτωση σαν Μελος, θα ήμασταν τρελλοί ν' αγοράσουμε από αλλού."

Οι Ελληνική τηλεοπτικοί σταθμοί προβάλλουν βιντεοκασέτες της WorldVentures με λόγους από επιτυχημένους πωλητές, ή μελων με τίτλο "Director" με σκοπό να δημιουργήσουν ένα κλίμα ενθουσιασμού στον Ελληνικο λαό. "Όταν βλέπω τους λόγους αυτούς είμαι "ψημένος" για να φτάσω σε επίπεδο "Leadership" μελους. Σύντομα θα είμαστε στο εξώφυλλο του Focus είπε ο Σαμαρας, αναφερόμενος στο μηνιαίο περιοδικό της Γερμανίας. Σαν επιπλέον προώθηση, το Ελληνικό κράτος έστησε γιγαντοαφίσες με συνθήματα όπως "Making a living...living" και "κανε το Ζην Ευ Ζην" σε πλατείες σε όλη τη χώρα. Τέλος, ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος αντικαταστάθηκε από το "Making A Living... Living Life

Για να μένουν ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις της WorldVentures, μία επιτροπή κορυφαίων Ελλήνων ηγετών θα ταξιδεύει στο σπίτι του Wayne Nugent και Mike Azcue για τις μηνιαίες συγκεντρώσεις. "Αρχικά, το να ταξιδεύει κανείς στο Texas κάθε μήνα φαίνονταν σαν τεράστια ταλαιπωρία" είπε ο Σαμαρας. "Αλλά ο Wayne Nugent μας είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει ν'αφήσει αυτές τις αρνητικές σκέψεις να μας στερήσουν τους στόχους μας. Πρέπει να κοιτάμε στο μέλλον και να λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα χρειάζονται για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα."

Παρ' όλο τον ενθουσιασμό της Ελλαδας, μερικοί γείτονές της είναι καχύποπτοι. Για τη κοντινη Κυπρο, το δέλεαρ εύκολων χρημάτων για ελάχιστο κόπο είναι μία ιστορία που την έχει ξανακούσει. "Το περήφανο έθνος της Κύπρου παραδέχεται μετά λύπης ότι ήταν κάποτε ένας αντιπρόσωπος της WorldVentures" δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπρου Δημήτρης Χριστόφιας. "Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όλες οι Δημοκρατίες φαίνονταν να τα κατάφερναν πολύ καλύτερα από εμάς. Η WorldVentures έβαλε ένα χρυσό δόλωμα μπροστά μας και το φάγαμε. Μετά από δύο χρόνια όμως, βρεθήκαμε να χρωστάμε στην WorldVentures. Η Μιράντα, το άτομο που μας στρατολόγησε, συνεχώς μας έλεγε ότι έπρεπε να προσπαθήσουμε πιο σκληρά. Αλλά, όσο πιο σκληρά προσπαθούσαμε, τόσο πιο πολύ χρεωνόμαστε. Και το ότι ήμασταν μελη της WorldVentures σίγουρα δεν βοήθησε τις σχέσεις με τους γείτονές μας. Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις συμμαχίες με άλλες χώρες όταν αυτές φοβούνται ότι θα προσπαθήσεις να τους προσηλυτίσεις οστά να γίνουν μέλη της WorldVentures."

"Μακάρι η Ελλάδα να είχε μιλήσει μαζί μας πριν αφιερωθεί στην WorldVentures" συνεχίζει ο Χριστόφιας. "Αυτή τη στιγμή όμως τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου και δεν μπορεί να συζητήσει πια κανείς μαζί τους. Αν προσπαθήσεις να τους προειδοποιήσεις θα σου πουν ότι φέρνεις αρνητικές σκέψεις και πρέπει να είναι σαν ρινόκεροι και να ορμήσουν μέσα από όλα αυτά τα εμπόδια. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ήμασταν κι εμείς έτσι κάποτε. Χαίρομαι που η τουρκιά δεν κήρυξε πόλεμο στη Κύπρο αν και τους ενοχλούσαμε και τους πιέζαμε συστηματικά για να γίνουν μέλη μας" 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προτιμάμε τα επώνυμα σχόλια, εκτός και αν έχεις κάτι να κρύψεις...