Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Το όνειρο της Βασίλισσας Γρίφος


Στο παρακάτω κείμενο υπάρχει ένα λογικό λάθος, το οποίο πρέπει να εντοπίσετε:

Πέντε τουρίστες επισκέφτηκαν κάποιο παλιό κάστρο. Εκεί βρήκαν έναν χωρικό, τον οποίον ρώτησαν να τους πει ιστορίες που σχετίζονταν με το κάστρο. Ο χωρικός λοιπόν τους διηγήθηκε την παρακάτω ιστορία:

Ζούσαν κάποτε στο κάστρο αυτό, ένας βασιλιάς, μια βασίλισσα και ο μονάκριβος γιος τους. Ένα βράδυ αποφάσισαν να πάνε να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση. Ξεκινούν από το κάστρο με την άμαξα τους και την συνοδεία τους και αφού έφτασαν στο θέατρο, κάθισαν να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Μετά από λίγο η βασίλισσα συνειδητοποιεί πως είχε ξεχάσει να φορέσει το αγαπημένο της δαχτυλίδι και λέει στον βασιλιά πως πρέπει να στείλει κάποιον να της το φέρει. Αυτός που προθυμοποιήθηκε να πάει ήταν ο γιος τους. Εν τω μεταξύ η βασίλισσα αποκοιμήθηκε και είδε όνειρο στον ύπνο της ότι ο γιος της δέχτηκε στο δρόμο επίθεση από ληστές οι οποίοι τον σκότωσαν.
Ξυπνά τρομαγμένη και το πρώτο πράγμα που βλέπει μπροστά της ήταν ο γιος της που μόλις είχε επιστρέψει με το δαχτυλίδι. Τότε, από την χαρά και την συγκίνηση της που ο γιος της γύρισε ζωντανός, η βασίλισσα παθαίνει συγκοπή και πεθαίνει.

Ποιο είναι το λογικό λάθος στο παραπάνω κείμενο;
Απάντηση

Το λάθος είναι πως ο χωρικός δεν μπορεί να γνώριζε τι όνειρο είδε η βασίλισσα, αφού μόλις ξύπνησε από αυτό, αμέσως πέθανε.