Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Το ημερολόγιο ενός Pet

Από το ημερολόγιο ενός σκύλου:
8:00 - φαγητό! Το αγαπημένο μου!!!
9:30 - βόλτα! Το αγαπημένο μου!!!
10:00 - βόλτα με το αυτοκίνητο! Το αγαπημένο μου!!!
11:00 - χάδια και παιχνίδια! το αγαπημένο μου!!
12:00 - φαγητό! το αγαπημένο μου!!!
13:00 - παιχνίδι στο κήπο! το αγαπημένο μου!!!
17:00 - μπισκότα! το αγαπημένο μου!
20:00 - τηλεόραση, στο καναπέ, μαζί με τους ανθρώπους! το αγαπημένο μου!!!
11:00 - ύπνος, επάνω στο κρεβάτι! το αγαπημένοοοο μου!Από το ημερολόγιο μιας γάτας:
Ημέρα 983, της αιχμαλωσίας μου. Οι εχθροί μου συνεχίζουν να με βασανίζουν με μικρά παιχνιδάκια-ποντικάκια. Τρώνε φρέσκο κρέας, ενώ δίνουν σε μένα και τους άλλους αιχμάλωτους κάτι ξηρά κομμάτια τροφής. Το μόνο που με κρατά είναι το όνειρο της απόδρασης… κάποια μέρα… Σε μια προσπάθεια να τους αηδιάσω, έκανα εμετό πάνω στο χαλί... Σήμερα, έπιασα ένα ποντίκι και άφησα το πτώμα του, χωρίς κεφάλι στα πόδια τους, για να τους δείξω τι είμαι ικανή να κάνω! Παρόλα αυτά μου είπαν τι καλός κυνηγός που είμαι... Τα καθάρματα! Προσπάθησα να εξοντώσω έναν από τους εχθρούς μου, αφού μπλέχτηκα στα πόδια του την ώρα που περπατούσε. Θα το ξανά προσπαθήσω αύριο... στην κορυφή της σκάλας όμως. Είμαι πεπεισμένη ότι κάτι δεν πάει καλά με τους άλλους αιχμάλωτους. Ο σκύλος έχει πολλά προνόμια. Τον αφήνουν πολύ περισσότερο ελεύθερο και φαίνεται πολύ πρόθυμος να γυρίσει πίσω! Πρέπει να είναι καθυστερημένο. Το πουλί πρέπει να είναι μεταλλαγμένο… μιλά μαζί τους συχνά! Είμαι σίγουρη ότι τους αναφέρει κάθε μου κίνηση!Από το ημερολόγιο του πουλιού:
Δεν θα ζήσω ελεύθερο πουλί, χίλιες φορές κορόιδο στο κλουβί
για μια μονάχα θηλύκια να κελαηδάω
θα ρίξω είκοσι κουτσουλιές κι άμα γουστάρω αγκαλιές
από κάγκελο σε κάγκελο θα πετάω 
Δεν θέλει η ζωή μας αλλαγές και ας τσαντίζονται πολλές
δεν δίνω φράγκο κάθε μια τι θα μου σούρει
και το πουλί για να τραφεί θέλει καλαματιανή τροφή
σκέτο κανναβούρι κανναβούρι κανναβούρι... δεν μπορώ να καταλάβω τι μου ρίχνουν στο νερό και τραγουδάω ολη την ώρα!
είμαι στα χάι μου... όταν σε΄χω πλάι μου!
Από το ημερολόγιο του ψαριού: 
30/3/2012 8:30 Αγαπητό ημερολόγιο, σήμερα ξύπνησα και ήμουν σε ένα νεο χώρο, ο οποίος είναι ατελείωτος, για αρκετές ώρες γυρνούσα γυρνούσα και δεν κατάφερα να φτάσω στο τέρμα, έπρεπε διαρκώς να στρίβω κάποια στιγμή άρχισα να πεινάω και στην επιφάνεια εμφανίστηκε δια μαγείας τροφή... εχω αρχίσει να πιστεύω στον θεό... τώρα θα κοιμηθώ λίγο και αύριο θα συνεχίσω την εξερεύνηση!

30/3/2012 8:31 Αγαπητό ημερολόγιο, σήμερα ξύπνησα και ήμουν σε ένα νέο χώρο, κοντά μου υπάρχει ενα τεράστιο δέντρο... αλλά δεν μπορώ να το φάω, και στο πάτωμα εξαφανίστηκε όλη η άμμος και υπάρχει ενα πολύχρωμο πέτρωμα, δεν μπορώ να δω τον ήλιο πάνω μου, αλλά επιπλέει κάτι που μοιάζει με φαΐ... πάνω που είχα αρχίσει να πεινάω τώρα θα κοιμηθώ λίγο και αύριο θα συνεχίσω την εξερεύνηση!

30/3/2012 8:32 Αγαπητό ημερολόγιο, σήμερα ξύπνησα και ήμουν σε ενα νέο χώρο.....