Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Ένα ακόμα ψυχολογικό τεστ

Περιγράψτε τα παρακάτω (δεν συνδέονται μεταξύ τους):


1. Βλέπετε μια σκάλα. Πως είναι; Την ανεβαίνετε;
 
2. Βλέπετε ένα σπίτι. Περιγράψτε το (π.χ. παλιό/καινούργιο). Θα μπείτε μέσα;
 
3. Βλέπετε μια αρκούδα. Πως την αντιμετωπίζετε;
 
4. Βλέπετε έναν δρόμο. Περιγράψτε τον.
 
5. Βρίσκετε κάπου κλειδιά. Από τι υλικό είναι φτιαγμένα; Τα παίρνετε μαζί σας;
 
6. Βλέπετε ένα κηροπήγιο. Από τι υλικό είναι φτιαγμένο;
 
7. Βλέπετε ένα άλογο. Τι κάνετε με αυτό ή τι κάνετε σε αυτό;
 
8. Έχετε έναν κύβο. Περιγράψτε υλικό, μέγεθος και ότι άλλο θέλετε.
 
9. Ζωγραφίστε σε ένα χαρτί με όποια σειρά θέλετε και γενικά όπως θέλετε τη σκάλα , το άλογο και το κηροπήγιο. Παρατηρείστε την εικόνα σας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα αποτελέσματα:
1. Η σκάλα δείχνει την επαγγελματική μας πορεία. Μπράβο λοιπόν σε όσους την ανεβαίνουν.

2. Το σπίτι είναι ο θάνατος - όσοι μπήκαμε καλό θα ήταν να προσέχουμε. Το ότι μπαίνεις στο σπίτι σημαίνει ή ότι είσαι συμφιλιωμένος μαζί του, ή ότι ένα τέτοιο γεγονός έχει "αγγίξει" την ζωή σου πολύ έντονα ή ότι παραείσαι ριψοκίνδυνος και ψάχνεις περιπέτειες.

3. Η αρκούδα είναι το σεξ και κατά προέκταση η σεξουαλική συμπεριφορά που έχουμε προς τον σύντροφό μας.

4. Ο δρόμος δείχνει τον τρόπο που βλέπετε τη ζωή σας.

5. Τα κλειδιά είναι οι φίλοι μας. Από το κατά πόσο παλιά ή καινούργια είναι και από το κατά πόσο τα παίρνουμε μαζί μας, φαίνεται το πόσο κοντά μας νιώθουμε τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας, τι θέση έχουν στην ζωή μας.

6. Το κηροπήγιο είναι η αγάπη που λαμβάνουμε από τους άλλους. Το γυαλί είναι κάτι εύθραυστο. Το ίδιο και το κρύσταλλο απλά είναι λίγο πιο βαρύ, πιο ακριβό και πιο πολύτιμο. Το μέταλλο είναι κάτι στερεό που δεν σπάει. Οξειδώνεται όμως - σκουριάζει. Θέλει συχνό καθάρισμα και συντήρηση. (Ο κασσίτερος οξειδώνεται πιο δύσκολα. Ακολουθεί ο σίδηρος και τέλος ο χαλκός που οξειδώνεται πιο εύκολα). Χρυσό ή επιχρυσωμένο είναι αναλλοίωτο στο χρόνο.

7. Το άλογο είναι ο σύντροφός μας. Το πώς τον αντιμετωπίζουμε (ή πως αντιμετωπίζουμε την ιδέα του συντρόφου), το πως του συμπεριφερόμαστε.

8. Ο κύβος είναι η προσωπικότητα μας. Το πλαστικό δείχνει κάποιον που είναι δυνατός, με σταθερές απόψεις που δεν αλλάζουν εύκολα. Το γυαλί είναι κάτι εύθραυστο. Το μαλακό υλικό δείχνει ανθρώπους πολύ ευαίσθητους. Το ξύλο έχει την ιδιότητα ότι μπορεί να είναι και ζεστό και ψυχρό (αν ακουμπήσεις το χέρι σου στον κορμό ενός δέντρου, θα είναι παγωμένος. από την άλλη, ένα σπίτι φτιαγμένο από ξύλο είναι πολύ ζεστό...)

9. Ο πίνακας είναι οι προτεραιότητές μας και κατά μία άποψη η στάση ζωής μας.