Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Άχρηστες Γνώσεις 3

Ήξερες ότι...
Μέχρι να βγει από την ατμόσφαιρα το διαστημόπλοιο 'Saturn 5' έκαιγε 13,5 τόνους καύσιμα το δευτερόλεπτο.

Ήξερες ότι...
Στην αρχαία Αίγυπτο ξυρίζανε τα φρύδια για να πενθήσουν για το θάνατο της γάτας τους!

Ήξερες ότι...
Τα ούρα της γάτας λάμπουν στο σκοτάδι.

Ήξερες ότι...
Η διαστάσεις σε μια τηλεόραση μετριούνται διαγωνίως.

Ήξερες ότι...
Η Γη αυξάνει το βάρος της (καθημερινά) κατά 100 τόνους λόγω της πτώσης αστρικής σκόνης στην επιφάνειά της.
Ήξερες ότι...
Το 1967, το εσωτερικό σημείωμα της CIA που αναφερόταν στα σχέδια για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο περιλάμβανε 133 σελίδες.

Ήξερες ότι...
Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Ήξερες ότι...
τα ποντίκια πολλαπλασιάζονται τόσο γρήγορα ώστε σε 18 μήνες δυο ποντίκια μπορούν να δώσουν πάνω από ένα εκατομμύριο απογόνους!

Ήξερες ότι...
Ο Οργασμός στα γουρούνια διαρκεί 30!! Λεπτά! (ουάου..)

Ήξερες ότι...
Ο γυναικείος εγκέφαλος ζυγίζει 150-200 γραμμάρια Λιγότερο από τον αντρικό..!
(Ο εγκέφαλος του ανθρώπου ζυγίζει από 400 μέχρι και (έχουν βρεθεί..) 750 γραμμάρια).

Ήξερες ότι...
Οι γρύλοι ακούν μέσω τον γόνατων τους.

Ήξερες ότι...
Η φράση "έφαγε χυλόπιτα" προέρχεται από το παρασκεύασμα χυλού που έδιναν παλιά οι ψευτογιατροί για τον περιορισμό του καημού των ερωτευμένων! Η φράση "του πήρε τον αέρα" προέρχεται από την αρχαιότητα και την εκμετάλλευση του ανέμου κατά τις ναυμαχίες έναντι του εχθρού! Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή τα γνωστά "χρυσά μήλα των εσπερίδων" ήταν ...πορτοκάλια!

Ήξερες ότι...
Όταν αποκαλούμε μια κοπέλα "Σουσουράδα" κυριολεκτικά σημαίνει αυτή που κουνά τα οπίσθιά της!
Οι οδηγοί των πρώτων αυτοκινήτων ατμού ονομάστηκαν "σοφέρ" δηλαδή "θερμαστές" γιατί ζέσταιναν το νερό της μηχανής πριν ξεκινήσουν! Η γνωστή συνοικία Πατήσια ονομάστηκε έτσι από την αντίστοιχη Τούρκικη λέξη που σημαίνει: τα κεκτημένα αγροκτήματα! Όταν λέμε σε κάποιον "Αντίο" του λέμε κυριολεκτικά σύμφωνα με την αντίστοιχη Ισπανική φράση ότι "θα τα πούμε στον άλλο κόσμο" δηλ. πρόκειται για .. αποχωρισμό!

Ήξερες ότι...
Τα στοιχεία του πληκτρολογίου της γραφομηχανής (έως σήμερα Η/Υ.) τοποθετήθηκαν μπερδεμένα από τον Christopher Latham το 1868 για να μπερδεύει τις γραμματείς και να μην μπλοκάρουν από την ταχύτητά τους τις μηχανές!

Ήξερες ότι...
Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο-παράμεσο γιατί τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά! Η Peugeot αγόρασε από παλιά τα δικαιώματα ώστε τα μοντέλα της να έχουν ονόματα τους αριθμούς από το 101-909; για να καμουφλάρεται με το μηδέν η τρύπα της μανιβέλας!

Ήξερες ότι...
Ο μικρότερος πόλεμος στην ιστορία ήταν μεταξύ Ζανζιβάρης και Αγγλίας το 1896.
Η Ζανζιβάρη παραδόθηκε μετά από 38 λεπτά.

Ήξερες ότι...
Τα καβούρια περπατάνε στο πλάι, για να μην μπερδεύουν τα πόδια τους. Άλλωστε, τα τέσσερα ζευγάρια πόδια και οι δύο δαγκάνες τους, θα έκαναν ανυπόφορη οποιαδήποτε προσπάθεια να περπατήσουν στην ευθεία.

Ήξερες ότι...
Η καρδιά της γαρίδας είναι στο κεφάλι της.

Ήξερες ότι...
Υπάρχουν περισσότερα από 2.000 διαφορετικά είδη φιδιών , υπάρχουν πελώρια τρομακτικά φίδια 18 και 21 μ. μήκους;. Το γνωστό ως μεγαλύτερο φίδι είναι ο βασιλικός πύθωνας, ο οποίος έχει μήκος απλώς και μόνο 10 έως 10,5 μέτρα! Το δεύτερον κατά σειράν είναι ο ανακόνδας που ζει στις τροπικές χώρες της Νότιας Αμερικής και φτάνει τα 7,5 μέτρα. Ακολουθεί ο πύθωνας της Ινδίας με 6,5 έως 7,5 μέτρα, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προτιμάμε τα επώνυμα σχόλια, εκτός και αν έχεις κάτι να κρύψεις...