Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Άχρηστες Γνώσεις 1




Hξερες ότι...
Στο δέρμα μας φυσιολογικά διαβιούν πάνω από 60 έως 80 εκατομμύρια «αθώα» για την υγεία μας μικρόβια (βακτήρια) ανά τετραγωνικό εκατοστό, παρά το ότι το περιβάλλον του δέρματος είναι «εχθρικό» για αυτά, λόγω του ότι είναι αλμυρό και όξινο. Σε αντίθεση πολλά «εχθρικά» (παθογόνα) μικρόβια δεν επιβιώνουν για πολύ, για παράδειγμα η Salmonella typhi , το μικρόβιο που προκαλεί τον τυφοειδή πυρετό δεν επιβιώνει στο φυσιολογικό δέρμα πάνω από 20 λεπτά.

Η μέση αύξηση των τριχών της κεφαλής μας είναι περίπου 12 εκατοστά του μέτρου το χρόνο και εάν κάποιος δεν κουρευτεί μέχρι να πεθάνει τα μαλλιά του θα φθάσουν περίπου σε μήκος τα 8,5 μέτρα. Τα νύχια μας αυξάνουν με ρυθμό περί τα 3 χιλιοστά του μέτρου το μήνα ή περίπου 3,5 εκατοστά το χρόνο.

Hξερες ότι...
Εάν διατηρούσαμε τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης στην εξωμήτρια ζωή που έχουμε στην ενδομήτρια, το αποτέλεσμα θα ήταν ένας ενήλικας με μέγεθος χίλιες φορές μεγαλύτερο του ήλιου   Ήξερες ότι...
Τα αγγεία του σώματος μας έχουν συνολικό μήκος περί τα 96.000 χιλιόμετρα, δηλαδή περίπου 2,5 φορές τη περίμετρο της γης.
Κάθε ερυθρό αιμοσφαίριο ζει περίπου 120 ημέρες και κάνει 172.000 διαδρομές στο αγγειακό δίκτυο του σώματος μας μέχρι να καταστραφεί. Υπολογίζεται ότι περίπου 10 εκατομμύρια ερυθρά αιμοσφαίρια καταστρέφονται κάθε δευτερόλεπτο κυρίως στο σπλήνα και αντικαθίστανται από νέα που παράγονται στο μυελό των οστών.


Ήξερες ότι...
Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου. Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του Μεξικού.

Ήξερες ότι...
Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου (Ανταρκτική 1983)

Ήξερες ότι...
Το αράπικα φυστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη!

Ήξερες ότι...
Στην Κίνα γιορτάζουν τα γεννέθλια μόνο κάθε δέκα χρόνια!

Ήξερες ότι...
Σε ολόκληρη τη ζωή μας θα περπατήσουμε συνολικά 3 φορές το γύρο του κόσμου!

Ήξερες ότι...
Το πιο ακριβές ρολόι σε όλο τον κόσμο είναι το ατομικό χρονόμετρο NBS6, το οποίο έχει μέγιστη παρέκκλιση ένα δευτερόλεπτο κάθε 300 χιλιάδες χρόνια!

Ήξερες ότι...
Το φως κάνει 8 λεπτά για να φτάσει στη Γη από τον ήλιο!

Ήξερες ότι...
Τα πόδια μας είναι κατά 5 με 10% μεγαλύτερα στο τέλος μιας ημέρας!

Ήξερες ότι...
Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό 'Τάτλερ', στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν 'μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης'!

Ήξερες ότι...
Ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στην Ελλάδα ήταν ο Βασίλης Λυμπέρης, στις 25/8/72.

Ήξερες ότι...
Το 1901, ο Τζόσουα Λάιονελ Κόουεν κατασκεύασε, για διαφημιστικούς λόγους, ένα τρένο που εκινείτο με μπαταρίες. Αλλά οι πελάτες ενδιαφέρονταν μονάχα για το τρενάκι και καθόλου για τα προϊόντα που διαφήμιζε, με αποτέλεσμα, μέσα σε λίγο χρόνο, να γεννηθεί η εταιρεία Λάιονελ Τρέινς.

Ήξερες ότι...
Υπάρχουν 31.622.400 δευτερόλεπτα σε ένα χρόνο!

Ήξερες ότι...
Ο Εθνικός μας Ύμνος αποτελείται από 158 στίχους!

Ήξερες ότι...
Ο μέσος (ηλίθιος) αμερικανός τρώει στα McDonalds 1.811 φορές στη ζωή του!

Ήξερες ότι...
Υπάρχουν 1.500 ενεργά ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 500 βρίσκονται στην επιφάνεια της Γης. Περίπου 550 ηφαίστεια έχουν εκραγεί μέχρι σήμερα.

Ήξερες ότι...
Κάθε φορά που σαλιώνεις ένα γραμματόσημο καταναλώνεις 1/10 της θερμίδας.

Ήξερες ότι...
Στη Ζιμπάμπουε ζει μια φυλή ιθαγενών , τα μέλη της οποίας έχουν μόνο 2 δάχτυλα σε κάθε τους πόδι.

Ήξερες ότι...
Στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι μεγαλύτερο αριθμό γεννήσεων έχουμε κατά την διάρκεια της χάσης του φεγγαριού, παρά κατά το γέμισμά του.

Ήξερες ότι...
Οι καμηλοπαρδάλεις δεν έχουν φωνητικές χορδές.

Ήξερες ότι...
Η Παρασκευή και 13 θεωρείται άτυχη μέρα, γιατί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307 ο Πάπας, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας, εξέδωσε μυστική διαταγή θανάτωσης των Ναϊτών Ιπποτών.

Ήξερες ότι...
Ο συνολικός αριθμός των τερμιτών που ζουν στον πλανήτη μας είναι δεκαπλάσια του πληθυσμού της γης!

Ήξερες ότι...
Στην Ολυμπιάδα του Σεν Λούις (1904), το μοναδικό χρυσό μετάλλιο για τους Ευρωπαίους κατέκτησε ο Έλληνας Περικλής Κακούσης, στην άρση βαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προτιμάμε τα επώνυμα σχόλια, εκτός και αν έχεις κάτι να κρύψεις...